"NKS"

Mijn vismaat Rene Lunenburg en ik, Said el Felyani, besloten in 2021 om ons eens in te schrijven voor een NKS Wedstrijd. Het zou de wedstrijd op het Haringvliet zijn in februari, helaas werd deze wedstrijd, door de te harde wind, afgelast.

Afgelopen september zou het dan toch gebeuren. De weergoden waren ons goed gezind, de wedstrijd ging door! Voor ons de eerste keer dat we mee zouden doen aan een wedstrijd snoekbaarsvissen, spannend!

De voorbereidingen waren niet helemaal zoals gepland, we zouden 3 keer voor gaan vissen. Uiteindelijk door drukte en andere omstandigheden is dit 0 keer geworden. We gingen dus blanco de wedstrijd in en we wisten echt niet wat we konden verwachten, door de temperatuur drop hadden we er wel vertrouwen in dat de snoekbaarzen aan zouden staan. Ons plan was eigenlijk: "doen wat we altijd doen". Lekker verticalen met een shad! Voor mij was de keuze gauw gemaakt, op het Haringvliet heb ik altijd super goed gevangen met de Shockwave van Missile Baits.

De Missile Baits Shockwave stelt nooit teleur

We begonnen dus gelijk met het vissen met een shad, en daarnaast hebben we nog een visje op de dropshot er naast gehangen als bijhengel. Na ongeveer een uur dachten we: dit word helemaal niks want we kregen maar geen aanbeten, kort daarna toch de vis gevonden. De eerste vis meldde zich 58 minuten na de start van de westrijd eindelijk vis!! Een snoekbaarsje van 46cm werd snel goedgekeurd, hop nu gauw door!

De eerste is binnen!

Gelukkig konden wij iedere keer mooie drifts maken omdat de andere boten weg bleven om ons heen, en vingen we hier een daar een visje. Nummer 2 en 3 volgden en dat gaf ons het gevoel dat we die kaart vol konden vissen. We bleven elkaar motiveren en om 11 uur hadden we 7 snoekbaarzen gevangen! Hoppa, de druk was er vanaf en nu konden we gaan proberen te upgraden!

Hij gaat lekker!

Ik besloot om met de handhengel met een fireball te gaan vissen met een dood visje, in de hoop dat er een grotere snoekbaars boven zou komen, ik kreeg al snel een keiharde aanbeet, yes dacht ik eindelijk die upgrade! Helaas voelde ik al snel dat dit niet om een snoekbaars ging, maar om een snoek, snel de slip open draaien zodat hij mijn lijn niet zou doorbijten. Na een stevige dril kwam hij boven en konden we hem scheppen.

Prachtige snoek...telt helaas niet mee in de score :-(

Kort hierna wist ik ook nog een snoekbaars op de fireball te vangen. Vervolgens sloeg de klok het middag uur en vielen de aanbeten helemaal weg.
De tussenstand voor ons was 8 snoekbaarzen 2 snoeken en een baarsje, teammaat Joris stuurde in de tussentijd een appje dat we 9e stonden. Voor ons werd dit best spannend, de eerste keer een NKS wedstrijd en misschien in de top 10 eindigen hoe gaaf zou dat zijn!

We bleven keihard doorvissen in de hoop toch nog een grote snoekbaars te vangen om te upgraden, eindelijk om kwart voor 3 kreeg ik weer een aanbeet en was het een upgrade van een paar CM, super blij mee. Maar de vraag blijft: is het genoeg???

Deze wel!


15 uur, de wedstrijd is afgelopen en wij vervolgen onze weg naar de prijsuitreiking. Zitten we in de top 10 of niet is de vraag??

Toen bij de prijsuitreiking de nummer 10 werd opgenoemd wisten we het al: helaas zitten we er niet bij.
Maar als we horen hoe weinig vis er eigenlijk gevangen is, zijn we toch best wel trots op het resultaat. Er waren 11 boten met 7 maatse vissen en wij waren de nummer 11!
Super gaaf om tijdens onze eerste NKS wedstrijd, in een deelnemers veld van bijna 40 boten, uiteindelijk beslag te leggen op de 11e plaats!

Topprestatie in een zwaar deelnemersveld

Rene bedankt voor het goede teamwork, en Freek bedankt voor het vertrouwen in mij en de mooie aasjes waarmee ik mag vissen!!

BaitNews!

BaitNews!
Altijd op de hoogte zijn van de nieuwste artikelen, akties, exclusieve kortingen en informatie over de nieuwste roofvistechnieken! Meld je nú aan voor onze BaitNews nieuwsbrief!
Aanmelden

Instagram

Voor de dikste vangstfoto's volg je ons ook op Instagram: @baitnationnl

 

© 2016 - 2023 BaitNation.nl | sitemap | rss