"De seizoensstart van Joris"

 

De opening van het roofvisseizoen stond voor mij in het teken van  een andere opening dan normaal.  Maandag 1 juni mocht na ruim 2 maanden sluiting ivm de Corona crisis, het restaurant waar ik souschef ben weer open en moesten de voorbereidende werkzaamheden hierop ook weer starten. Overdag dus koken en aan het eind van de middag in de auto gesprongen en richting Gelderland gereden om met Freek al wadend te vissen met chatterbaits en twitchbaits met als doel een mooie baars te vangen op de avond van de opening van het nieuwe roofvisseizoen.

Het water waar we gingen vissen was een recreatiegebied met een langzaam aflopend zandstrand. In de avonduren trekt de witvis veel naar het strand om voedsel te zoeken in het door zwemmers omgewoelde zand. Bij aankomst bleek het nog aardig druk te zijn en hebben we besloten eerst een ander deel van de plas uit te werpen. Hier bleef de aktie helaas uit en zijn we naar het, inmiddels wat rustiger geworden, strandje gelopen. 

Bij de eerste worp kreeg ik direct een aanbeet van een mooie baars maar helaas schoot deze ook direct weer los, een flinke kolk aan het oppervalk van het water achter latend. Freek en ik keken ellaar een en wisten dat het wel eens een mooie avond zou kunnen worden.

Het duurde niet lang voordat ik Freek naast mij "VIS, VIS" hoorde roepen. Freek mocht een leuk snoekje landen en na een paar foto's zwom deze weer mooi terug het heldere water in.

Snoekje voor Freek op de twitchbait

Een half uurtje later kreeg ik dan ook een tik op de hengeltop. Bij het aanslaan voelde ik direct dat het om een solide vis moest gaan. Omdat de vis mijn riching op zwom was het een wat aparte dril. Even schoot de gedachte aan een vals gehaakte brasem door mijn hoofd. Pas toen de vis dichterbij kwam en hij zelf ook merkte dat er iets niet klopte, schoot hij al kopschuddend de diepte in. YES! dit moet een dikke baars zijn!

Na dril zwom een mooie egaal gekleurde baars mijn net in. Een mooie vis die na bij het meten 42 cm bleek te zijn! Een prachtige vis om het seizoen mee te starten! Hierna viel het een beetje stil, Freek ving nog wel een klein baarsje maar daar bleef het ook bij. We hebben doorgevist tot het te donker werd maar het mocht niet baten.

Joris zijn mooie 42 cm baars

Met een grote glimlach ben ik de auto weer ingestapt en naar Rotterdam terug gereden. Thuisgekomen snel het mandje opgezocht want de volgende dag moest er weer gewerkt worden.

 

Joris Klok

 

BaitNews!

BaitNews!
Altijd op de hoogte zijn van de nieuwste artikelen, akties, exclusieve kortingen en informatie over de nieuwste roofvistechnieken! Meld je nú aan voor onze BaitNews nieuwsbrief!
Aanmelden

Instagram

Voor de dikste vangstfoto's volg je ons ook op Instagram: @baitnationnl

 

© 2016 - 2023 BaitNation.nl | sitemap | rss